Δεν θα αλλάξουμε ποτέ…


Τηλεφωνική παραγγελία σε σουβλακερί της περιοχής, που μάλιστα ανήκει σε αλυσίδα και στην οποία είμαστε καλοί πελάτες. Η παραγγελία έρχεται (λάθος, αλλά το είδαμε αργότερα) και χωρίς απόδειξη. Χωρίς να είναι η πρώτη φορά. Την τελευταία φορά είχα αναφέρει το θέμα κατά την παραγγελία (ότι την προηγούμενη φορά δεν είχαμε πάρει απόδειξη) και τους παρακάλεσα να είναι πιο προσεκτικοί. Αυτή τη φορά το θεώρησα δεδομένο. Λάθος μου.

Αφού πληρώνω τον ντελιβερά, ο οποίος ήταν ευγενέστατος και με πληροφόρησε ότι δεν του είχαν δώσει απόδειξη, παίρνω πάλι τηλέφωνο στη σουβλακερί για να αναφέρω το γεγονός, φανερά εκνευρισμένος. Η κοπέλα μας ενημερώνει ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνουν να κόβουν τις αποδείξεις και για να μην καθυστερούν οι παραγγελίες φεύγουν τα είδη χωρίς απόδειξη!! Μάλιστα μας είπε ότι αν ο πελάτης δεν ζητήσει απόδειξη κατά την παραγγελία δεν κόβουν αποδείξεις! Φυσικά της ανέφερα ότι αυτό που λέει είναι εντελώς παράνομο, αλλά δεν έδειξε να ενδιαφέρεται… απλά μας πρότεινε να μας στείλει την απόδειξη σε λίγη ώρα, όπως και έγινε.

Εννοείται ότι ήταν η τελευταία φορά που έκανα παραγγελία από το συγκεκριμένο κατάστημα. Σαν ελεύθερος επαγγελματίας, είμαι απόλυτα συνεπής προς την εφορία, την οποία τροφοδοτώ με μερικές χιλιάδες ΦΠΑ το χρόνο, εκτός από τους λοιπούς φόρους, εισφορές, τέλη και λοιπά χαράτσια. Δεν ανέχομαι λοιπόν να βλέπω κανέναν να φοροδιαφεύγει πλέον, εις βάρος της δικής μου τσέπης. Αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει με τον καλό τρόπο, θα το μάθει με τον άσχημο…

Το καλό είναι ότι υπάρχουν εξαιρετικά ταχυφαγεία στην περιοχή, και τα περισσότερα είναι και φθηνότερα από το συγκεκριμένο, οπότε είπαμε αντίο οριστικά. Καληνύχτα και καλή τύχη, που λέει και το ρητό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s