Έπιασε βροχή…


…  η ώρα είναι 20.00 και βρίσκομαι στο αεροδρόμιο των Χανίων, αφού τελείωσα με το σχολείο στο οποίο συμμετείχα ως εκπαιδευτής τις τελευταίες 5 ημέρες. Άφησα τη βαλίτσα μου, πέρασα από τον έλεγχο χειραποσκευών και περιμένω στην πύλη το αεροπλάνο από Αθήνα για να επιβιβαστώ. Μόλις πληροφορήθηκα ότι η πτήση μου ακυρώθηκε λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (βρέχει καρεκλοπόδαρα), και το αεροπλάνο ήταν ένα μικρό ελικοφόρο οπότε δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα. Το αεροπλάνο δεν προσγειώθηκε ποτέ στα Χανιά και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα. Εμείς θα μεταφερθούμε σε άλλη πτήση βραδυνή (22.35 αντί για 20.05), εναλλακτικά μπορούμε να ζητήσουμε αποζημίωση για το εισιτήριο και να βγάλουμε νέο… τι να το κάνω όταν λείπω μια βδομάδα από το σπίτι, μένοντας σε φοιτητική εστία με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τρώγοντας φαγητό που δε μου πολυάρεσε και έχοντας ελάχιστο ελεύθερο χρόνο καθημερινά. Το να γυρίσω πίσω στο ΜΑΙΧ δεν είναι επιλογή: Έχω ήδη παραδώσει το κλειδί μου, δεν υπάρχει άνθρωπος να μου το δώσει πίσω τέτοια ώρα, τα δωμάτια είναι τόσο μικρά που δεν μπορώ να μείνω με άλλον και επιπλέον δεν έχω τόση οικειότητα με κανέναν για να ζητήσω κάτι τέτοιο!

Το να ζητήσω επιστροφή χρημάτων σε εισιτήριο που έχει βγει πληρωθεί από την εταιρεία, να πάρω ταξί για Χανιά και να βρω ξενοδοχείο με τέτοιο χαλασμό έξω, είναι το τελευταίο που θέλω να κάνω. Μεγάλη ταλαιπωρία, χάσιμο χρημάτων και αναμονή για αποζημίωση σε κάποιο διάστημα. Ελπίζω μόνο να ανταμειφθώ για την υπομονή μου, να μπορέσω να επιβιβαστώ στη βραδυνή και ναι τελειώσει η ταλαιπωρία μου το βράδυ. Έχω περάσει διάφορα αυτό το διάστημα και δεν θέλω τίποτε άλλο παρά να πάω στο σπιτάκι μου και να κοιμηθώ σαν άνθρωπος, αφού κάνω ένα μπάνιο σαν άνθρωπος!

Υπομονή…

Update: Τελικά όντως όσοι χάσαμε την πτήση επιβιβαστήκαμε στην επόμενη των 22.35 (με μικρή καθυστέρηση), αφού η καταιγίδα είχε σταματήσει εντελώς. Το αεροπλάνο δεν ήταν ελικοφόρο αυτή τη φορά, χωρέσαμε άνετα και γυρίσαμε σε λιγότερο από 45 λεπτά. Παρόλα αυτά, η ταλαιπωρία συνεχίστηκε αφού δεν πρόλαβα μετρό/προαστιακό και αναγκάστηκα να διανυκτερεύσω αλλού (όχι, σε ταξί δεν μπαίνω, όπως έχω πει και άλλες φορές)!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s