Χανιά, 23-27/5/2011


Πραγματικά μου φάνηκε πως πέρασε πολύς καιρός από το τελευταίο μου ταξίδι, και είναι δύο μήνες γεμάτοι μετά το ταξίδι στο Frick της Ελβετίας. Έτσι βρέθηκα πάλι να ετοιμάζω τη βαλίτσα μου, αυτή τη φορά με προορισμό τα Χανιά, για ένα σχολείο συμβούλων βιολογικής γεωργίας στις εγκαταστάσεις του Μ.Α.Ι.Χ..

Συμμετέχοντες από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Τσεχία, Αυστρία, Ουγγαρία κλπ), παλιοί γνωστοί από άλλα έργα (π.χ. η ομάδα από την Ουγγαρία) ή από άλλες συναντήσεις (π.χ. Jean-Marie Morin). Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για θέματα βιολογικής γεωργίας και να εκπαιδεύσουμε τους συμμετέχοντες στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων, web portal και training scenarios (πώς στο καλό μεταφράζεται αυτό?). Γενικά πήγαν καλά τα πράγματα και οι περισσότεροι έμειναν ευχαριστημένοι από το σχολείο (το οποίο δεν έχει τελειώσει ακόμη).

IMAG0084

Στο μεταξύ είχα την ευκαιρία να γυρίσω και λίγο στα Χανιά, να δω το φίλο μου τον Θάνο από το Πανεπιστήμιο, να πιούμε τα κρασάκια και τις ρακές μας, να δοκιμάσουμε νόστιμους μεζέδες στο Ταμάμ και στη Φάκα, να χαζέψουμε την απίθανη βραδυνή θέα στο λιμάνι των Χανίων και να δοκιμάσουμε τα απίθανα γλυκά στην Κουκουβάγια με την εξίσου απίθανη θέα. Περιττό να προσθέσω ότι με τέτοιο πρόγραμμα είχα συχνά πονοκεφάλους από την αϋπνία, αφού το βράδυ με την επιστροφή στον ξενώνα του ΜΑΙΧ συνέχιζα τη δουλειά που είχε μείνει πίσω! Ο καιρός ήταν μάλλον άσχημος, με συχνές ψιχάλες και βροχές, όταν στην Αθήνα έψαχνα να βρω μαγιώ και γυαλιά ηλίου πριν το ταξίδι!

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του σχολείου είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τις αντοχές της νέας μου κάμερας (Sanyo Xacti CG-20) καθώς και της δεύτερης μπαταρίας που πήρα για αυτό το σκοπό λίγο πριν το σχολείο. Τελικά και τα δύο αποδείχθηκαν σκυλιά, με τις μπαταρίες να αλλάζουν μετά από περίπου μια ώρα συνεχούς εγγραφής βίντεο, την κάμερα να τα πηγαίνει μια χαρά και την κάρτα να γεμίζει μετά από περίπου 1.30 ώρα βίντεο 640×480 (ναι, χαμηλή ανάλυση αναγκαστικά, αφού είχα μια ατυχία με την παραγγελία μιας κάρτας 8GB από το e-shop και ξέμεινα με μια 4GB την τελευταία στιγμή). Έχει αποδειχθεί ωραίο εργαλείο τους τελευταίους μήνες και βγάζει τα λεφτά της. Μικρή, ελαφριά και με βίντεο καλής ποιότητας, ειδικά σε HD.

Τέλος καλό, όλα καλά. Αυτό το ταξίδι ήταν μια ευχάριστη παρένθεση που έσπασε τη ρουτίνα του γραφείου και μου έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσω και να δοκιμάσω πράγματα που δουλεύω αρκετό καιρό στο γραφείο (π.χ. training scenarios). Τη Δευτέρα θα προσπαθήσω να κείσω εκκρεμότητες που έχουν μαζευτεί κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας (ό,τι και να κάνεις, δεν μπορείς να δουλέψεις πουθενά όπως στο γραφείο!) και να συνεχίσω μετά την Τρίτη με τις κανονικές δραστηριότητες. Back in the track!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s