Φαύλος κύκλος


Πραγματικά δεν θυμάμαι ποιά ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποίησα το Dahon μου… σίγουρα πριν από τον Αύγουστο, που άλλαξα εργασιακό περιβάλλον και στο νέο το ποδήλατο δεν εξυπηρετούσε πολύ… είχα δύο εναλλακτικές: να κατέβω με το μετρό μέχρι την Κατεχάκη και από εκεί κατηφόρα μέχρι τη Φειδιππίδου (αλλά αντίστοιχα ανηφόρα στο γυρισμό) ή να κατέβω στους Αμπελόκηπους και από εκεί με το ποδήλατο μέχρι το γραφείο. Και στις δύο περιπτώσεις οι δρόμοι ήταν ταχείας κυκλοφορίας και μέσα στην κίνηση, κι εγώ δεν εμπιστεύομαι τους Έλληνες οδηγούς αυτοκινήτων, που δεν έχουν εκοικειωθεί ακόμη στην ιδέα της συνύπαρξης στο δρόμο με τους ποδηλάτες. Από τότε όμως άλλαξα πάλι τόπο εργασίας, και άλλαξαν και τα δεδομένα.

Είδα προχθές, πηγαίνοντας από το γραφείο στον προαστιακό, την παρέα του Halbike που ξεκινούσε τη βόλτα της, παρά την ψιχάλα και το κρύο. Τους είδα και τους χάρηκα, και θύμηθηκα τα παλιά και το ποδήλατό μου…  το οποίο έχει καιρό να μετακινηθεί, με τα λάστιχα ξεφούσκωτα και μέσα στη σκόνη. Πόσα χιλιόμετρα είχαμε γράψει παρέα με τον Θέμη και τα άλλα παιδιά, μέσα σε βροχή, ζέστη, κρύο, πόσο είχαμε ιδρώσει και πόσο ωραία είχαμε περάσει όλες αυτές τις Τετάρτες, που ήταν μια όαση μέσα στη ρουτίνα της εβδομάδας!

Τα νέα γραφεία στα Βριλήσσια προσφέρονται για συνδυασμένη μετακίνηση με προαστιακό και ποδήλατο, αφού βρίσκονται το πολύ 10 λεπτά με τα πόδια από τον Προαστιακό της Πεντέλης. Το κακό είναι η ψιλοανηφόρα, ανεβαίνοντας την Πεντέλης από το σταθμό προς τα πάνω, σε συνδυασμό με την κακή πλέον φυσική μου κατάσταση. Πραγματικά δεν ξέρω πόσο δύσκολο θα είναι να ξαναρχίσω την ποδηλασία (έστω και σε αυτή τη μικρή διαδρομή) και να ξαναμπώ στους παλιούς ρυθμούς. Είναι φαύλος κύκλος: Δεν μπορεί να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση χωρίς ποδήλατο και δεν μπορώ να ξαναρχίσω το ποδήλατο με την παρούσα φυσική κατάσταση!

Θα βρεθεί άκρη τους επόμενους μήνες, είμαι σίγουρος Winking smile

Advertisements

2 thoughts on “Φαύλος κύκλος

  1. Άρχισε με πολύ μικρές βόλτες. Νομίζω ότι σε πολύ μικρό διάστημα η ψηλοανηφόρα θα σου φανεί αστεία. 🙂

    1. Είναι λίγο δύσκολο, λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου. Ελπίζω στο μέλλον να αλλάξουν τα πράγματα και να βρω λίγο χρόνο για βόλτες…
      Χαίρομαι που σε βλέπω εδώ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s