Προ-αστεια-κος


Το κακό με τις συγκοινωνίες έχει παρατραβήξει… μια χούφτα ανθρώπων συνεχίζει να ταλαιπωρεί με στάσεις εργασίας/απεργίες κλπ όλους τους υπόλοιπους που προσπαθούν να φανούν συνεπείς στις εργασίες τους (για όσο καιρό αυτές θα συνεχίσουν να υπάρχουν, εν μέσω κρίσης…).

Χθες είχαν ανακοινωθεί τρίωρες στάσεις εργασίας του Προαστιακού (06:00 – 09:00, 14.00 – 17.00 & 21.00 – 00:00). Σήμερα η απεργία έγινε με μαγικό τρόπο ολοήμερη… όποιος έφτασε σε σταθμό του Προαστιακού (Κορωπί – Παιανία/Κάντζα – Παλλήνη) είδε αυτές τις εικόνες.

IMAG0238IMAG0237

Να μιλήσω για την ταλαιπωρία όλων αυτών που από όλα τα Μεσόγεια έφτασαν σε έναν από αυτούς τους σταθμούς για να πάνε στη δουλειά τους με τον Προαστιακό, όσο αυτός είναι σε λειτουργία? Να μιλήσω για την ανοργανωσιά των απεργών, που προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους προκάλεσαν όλην αυτήν την αναστάστωση?

Η λειτουργία των ΜΜΜ είναι ανέκδοτο πλέον στην Ελλάδα και το κράτος θα πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα για την αναδιοργάνωσή τους. Δεν θέλω να πω περισσότερα, απλά ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του (ειδικά οι απεργοί και το κράτος, που δείχνει σημάδια παράλυσης).

Όλα αυτά ερχόμενος από μία εβδομάδα στη Βουδαπέστη, όπου παρότι λιγότερο σαφώς λιγότερο ανεπτυγμένη οικονομικά σε σχέση με την Αθήνα, είχε υποδειγματικές συγκοινωνίες (εκτεταμένο δίκτυο τραμ, μετρό και λεωφορείων) τα οποία ήταν πάντα συνεπή στην ώρα τους. Χρησιμοποίησα πολλές φορές όλα τα ΜΜΜ εκεί και δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα, σε αντίθεση με την Αθήνα όπου για να μάθεις τι ώρα θα περάσει το λεωφορείο από συγκεκριμένη στάση θα πρέπει να έχεις μαντικές ικανότητες!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s