HTC Touch HD: Οι πρώτες εντυπώσεις


Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα στο HD είναι το lag κατά τη χρήση του TouchFlo. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο από μια συσκευή που φοράει επεξεργαστή στα 528MHz και έχει 288MB RAM, ένω έχει και hardware support για τα γραφικά. Με το Polaris (CPU @ 400MHz, 256 RAM) δεν είχα αντιμετωπίσει τέτοιο θέμα, κάτι που ίσως οφειλόταν στην custom ROM που φορούσε (m-Amine). Το HD προς το παρόν φοράει την αυθεντική ROM της Ace Hellas, οπότε ίσως το lag διορθωθεί με την αλλαγή της ROM από κάποια άλλη custom.

Η οθόνη είναι εντυπωσιακή, ειδικά για κάποιον που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσε κινητά με οθόνη 2.8 ιντσών. Οι 3.8 ίντσες της οθόνης, με ανάλυση 800×480 (WVGA) βοηθούν στην πλοήγηση στο διαδίκτυο, στην εγγραφή κειμένων και στην απεικόνιση των φωτογραφιών. Γενικά είναι μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με την οθόνη του Polaris. Μετά από μερικές ημέρες χρήσης μου λείπει ακόμα το πλήκτρο πολλαπλών κατευθύνσεων του Polaris, ειδικά κατά τη χρήση των menu ή την επιλογή των αρχείων. Πάντως τα soft keys για την πραγματοποίηση και την απόρριψη κλήσεων είναι πολύ βολικά.

Το GPS φαίνεται να αποκρίνεται άμεσα στη λίγη χρήση που του έκανα σε Αθήνα και Νάξο. Ίσως είναι πιο γρήγορο και από αυτό του Polaris, το οποίο στο τέλος είχε ένα παράξενο lag μέχρι να κλειδώσει αρκετούς δορυφόρους. Σημαντικη αναβάθμιση είναι και η φωτογραφική μηχανή των 5MP σε σχέση με τα 3MP του Polaris. Οι φωτογραφίες που έχω βγάλει μέχρι τώρα είναι καθαρές και με ζωντανά χρώματα.

Για την αυτονομία δεν έχω να πω πολλά πράγματα, γιατί δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται η μπαταρία του και τι ζόρια έχει τραβήξει. Μια φορά με μερικές κλήσεις, φωτογραφίες και σερφάρισμα στο internet κατάφερα και την έφτασα στο 50% μέσα σε λίγες ώρες. Άλλες μέρες, με λιγότερη χρήση έβγαλα τη μέρα με το 50%. Όσο η μπαταρία του κρατάει περισσότερο από μια ημέρα δεν έχω πρόβλημα.

Μου αρέσει:

  1. Η εντυπωσιακά μεγάλη και ευκρινής οθόνη του.
  2. Το μέγεθός του, που χωράει στην παλάμη χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα. Το χειρίζομαι άνετα με το ένα χέρι, ενώ αν ήταν ελαφρά μεγαλύτερο θα είχα πρόβλημα.
  3. Η υποδοχή της κάρτας MicroSD, που βρίσκεται προστατευμένη εσωτερικό της συσκευής, δίπλα στην μπαταρία. Σπάνια αλλάζω κάρτα στο κινητό.
  4. Η υποδοχή ακουστικών 3.5mm, που αποτελεί το standard. Επιτέλους μπορώ να χρησιμοποιώ όποια ακουστικά θέλω, χωρίς να ψάχνω για τα σπάνια ακουστικά με jack των 2.5mm ούτε να κάνω πατέντες με τη USB θύρα όπως στο Polaris.
  5. Το σύνολο του hardware: CPU @ 528MHz, 288MB Program/512MB Storage memory, υπόσχονται ικανοποιητικές επιδόσεις για καθημερινή χρήση.
  6. Η ποιότητα κατασκευής. Παρότι η συσκευή είναι εμφανώς ταλαιπωρημένη (έχει σημάδια από χτυπήματα/πεσίματα σε πολλά σημεία), δεν ακούγεται ούτε ένα τρίξιμο, ούτε και έχει ξεφλουδίσει. Χαρακτηριστικό της ποιότητας των HTC, θα έλεγα..

Δε μου αρέσει:

  1. Το μεγάλο πλήκτρο για τη ρύθμιση της έντασης των ήχων στην αριστερή πλευρά της συσκευής. Είναι τόσο μεγάλο (χωρίς λόγο) που πολλές φορές το πατάω άθελά μου.
  2. Η έλλειψη πλήκτρου πολλαπλών κατευθύνσεων. Το είχα βολευτεί πολύ στο Polaris και μου λείπει μετά από μια εβδομάδα χρήσης.
  3. Η έλλειψη flash της φωτογραφικής μηχανής. Όχι ότι βγάζουμε πολλές βραδυνές φωτογραφίες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί. Εξάλλου ένα ledάκι είναι, με αμελητέο κόστος!
  4. Η έλλειψη hardware button για τη φωτογραφική μηχανή: Δεν είμαι τύπος που βγάζει πολλές φωτογραφίες με το κινητό, αλλά μέχρι να μπω στο μενού και να επιλέξω τη λήψη φωτογραφίας έχω χάσει πολύτιμο χρόνο (όταν το θέμα δεν είναι σταθερό!)

Αυτά μετά από σχεδόν μια εβδομάδα καθημερινής χρήσης. Στην πορεία μπορεί να αλλάξουν μερικά πράγματα, ειδικά όταν θα φλασαριστεί με άλλη ROM που πιθανά θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητές του.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s