Ψύλλος στα άχυρα!


Τώρα που έπιασε ο καύσωνας και έφτιαξα το ποδήλατο απόφάσισα να το χρησιμοποιώ όσο μπορώ καθημερινά. Έχουμε κάποια τριξίματα και κάποια άλλα θεματάκια αλλά πιστεύω ότι με τη χρήση θα στρώσει…

Ένα από τα θεματάκια που έχω με το ποδήλατο είναι ότι χαλαρώνει συνεχώς μια βίδα από τη μεσαία τριβή. Η μόνιμη λύση θα ήταν μια κόλλα σπειρωμάτων την οποία όμως δεν έχω και δεν σκοπεύω να αποκτήσω. Η προσωρινή είναι ένα κλειδί στην τσάντα και σφίξιμο της βίδας όποτε χρειάζεται! Έτσι λοιπόν χθες το πρωί πριν φύγω από το σπίτι χρειάστηκε ένα σφίξιμο τς βίδας. Στη συνέχεια η γνωστή διαδρομή μέχρι το μετρό και από εκεί στον Κεραμεικό. Το απόγευμα, αφού έφτασα νωρίς στον Κεραμεικό και η βίδα ήθελε σφίξιμο έβγαλα το εργαλείο για να τη σφίξω… μάταια όμως! Από το εργαλείο έλειπε η κεφαλή που εφαρμόζει στη βίδα με αποτέλεσμα να μη σφίγγει η βίδα! Προφανώς όταν έσφιξα το πρωί τη βίδα, η κεφαλή έμεινε επάνω στη βίδα και έφυγε κάπου στα 3,5 χλμ της διαδρομής προς το σταθμό του μετρό ή ακόμα χειρότερα, στο κομμάτι της Ιεράς Οδού….

head Η κεφαλή του εργαλείου δίπλα σε κλειδί για την εκτίμηση του μεγέθους της.

Είμαι άνθρωπος που δεν του αρέσει να χάνει πράγματα, ακόμα κι όταν πρόκειται για αντικείμενα μικρής αξίας. Μια φορά είχα αναστατώσει όλο το γραφείο για ένα Π που έχασα επάνω στο μωσαϊκό φτιάχνοντας τη σφραγίδα μου. Μιλάμε για νεύρα! Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια απελπισμένη προσπάθεια να βρω την κεφαλή του εργαλείου. Καθώς έφτασα στο Κορωπί έκανα ανάποδα όλη τη διαδρομή (δηλαδή πέρασα από την πρωινή διαδρομή) ψάχνοντας για κάτι που να γυαλίζει από τον ήλιο. Βρήκα καπάκια, γυαλάκια, γενικά οτιδήποτε άλλο εκτός από την κεφαλή. Όλα αυτά κινούμενος με το ποδήλατο στο αντίθετο ρεύμα!

Τελικά έφτασα στο σπίτι, κοίταξα έξω από την πολυκατοικία, εκεί που ξεκίνησα, τίποτα. Καθώς δίπλωνα το ποδήλατο είδα κάτι να γυαλίζει δίπλα στη ράμπα του πάρκινγκ της πολυκατοικίας και ναι, ήταν η κεφαλή!! Απίστευτο αλλά αληθινό!

Είχαν περάσει 11 ώρες από την ώρα που ξεκίνησα από το σπίτι, είχα περάσει 8 ώρες στη δουλειά, διένυσα 8 χλμ εκείνη την ημέρα και τελικά βρήκα την κεφαλή των 8mm που είχα χάσει. Όλο μαζί 11888. Τυχαίο? Δε νομίζω!! 😛

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s