Η κατάρα των συγκοινωνιών…


Για σήμερα είχε ανακοινωθεί 24ωρη απεργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Μικρό το κακό για εμάς στο Κορωπί, αφού έχουμε παράλληλα και το Μετρό. Πήρα λοιπόν το πρωινό λεωφορείο και κατέβηκα στο τέρμα, στο σταθμό Προαστιακού/Μετρό. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι τα ρολά ήταν κατεβασμένα! ΟΚ, ο προαστιακός απεργεί, αλλά το μετρό? Πέρασα από την απέναντι πλευρά της γέφυρας και έφτασα στην άλλη είσοδο του σταθμού. Πέρασα κάτω από την ταινία που ενημέρωνε για την 24ωρη απεργία (ποιού?) και κατέβηκα στις αποβάθρες, όπου ήμουν μόνος μου…

Σε κάποια φάση ακούστηκε μια φωνή από επάνω, ήταν από το προσωπικό ασφαλείας. Με ενημέρωσε ότι το μετρό λειτουργούσε μεν, αλλά από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς το κέντρο. Το γιατί δεν μπορεί να το καταλάβει κανείς, και φυσικά ενημέρωση μηδέν!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ, απεργία είχε ανακοινωθεί μόνο για τον Προαστιακό. Ίσως η απεργία του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Κορωπί να είναι “ανεπίσημη” και να μην τη γνώριζε ούτε η διοίκηση μέχρι την τελευταία στιγμή…το θέμα είναι ότι πολύς κόσμος έχασε το χρόνο του πηγαίνοντας προς τον σταθμό του Κορωπίου που βρίσκεται αρκετά μακρυά από την πόλη και αναγκάστηκε να γυρίσει άπραγος επειδή ΔΕΝ υπήρχε ενημέρωση για την απεργία του Μετρό!

OASA

Για το Κορωπί και τις απαράδεκτες πρακτικές της ΕΘΕΛ (ή απλά ορισμένων οδηγών της) για δρομολόγια μέσα στο Κορωπί θα γράψω εκτενέστερα σε άλλη ευκαιρία. Τελικά πήρα το λεωφορείο, κατέβηκα στο Νομισματοκοπείο και από εκεί το Μετρό (που παραδόξως λειτουργούσε κανονικά!).

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι συνάντησα σήμερα στην Εθνική Άμυνα συμποδηλάτη με καινούριο Dahon Speed και πιάσαμε την κουβέντα. Ωραίος τύπος, συνειδητοποιημένος ποδηλάτης με άποψη και προσεγμένο πορτοκαλί ποδήλατο. Μιλήσαμε για τα ποδήλατα και τη μεταφορά τους στο μετρό, για το Halbike, το Freeday και άλλα. Αν δεν είχα δουλειά στο κέντρο σήμερα θα έπαιρνα κι εγώ το δικό μου Boardwalk, το οποίο παρεπιπτόντως από την Τρίτη είναι έτοιμο για βόλτες!

Advertisements

6 thoughts on “Η κατάρα των συγκοινωνιών…

 1. Φίλτατε Πυθέα, το μετρό δεν λειτουργούσε γιατί πολύ απλά ο προαστιακός είχε κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα στην γραμμή του.

  Το μετρό ενημέρωνε το κοινό με τα μεγάφωνα την προηγούμενη ημέρα, τουλάχιστον το πρωί και το απόγευμα που το χρησιμοποίησα.

  Βέβαια τα μέσα ενημέρωσης έχουν με άλλα θέματα να ασχολούνται και όχι με την απλή καθημερινότητα του κοσμάκη.

 2. Εγώ πάλι, όπως και αρκετοί άλλοι, δεν είχαμε ακούσει τίποτα την προηγούμενη ημέρα (χρησιμοποιώ καθημερινά το μετρό), οπότε την πατήσαμε και βρεθήκαμε στο σταθμό… Έστω όμως ότι την προηγούμενη δεν είχα χρησιμοποιήσει μετρό, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ?

  Τέλος πάντων, σε αυτό το Μπουζουκιστάν που ζούμε δεν περίμενα κάτι καλύτερο από αυτά, ούτε καν απάντηση στο email που τους έστειλα (και φυσικά δεν έχει απαντηθεί ακόμα!).

 3. Σε παρακαλώ, λίγα με το όργανο! (άκου Μπουζουκιστάν!)
  Χαχααχα

  1. Προφανώς το σχόλιο αναφερόταν στα “κακά” μπουζούκια, που χαρακτηρίζουν τη νοοτροπία των σκυλάδικων και των τσιφτετελοποπ και όχι στους δεξιοτέχνες! 😛

   Σε παρακαλώ μην εκτρέπεις τη συζήτηση! 😀

 4. To link για το blog είναι πολύ χρήσιμο, σε ευχαριστώ!

  Το άλλο του ΟΑΣΑ το χρησιμοποιώ συχνά αλλά δεν είναι πάντα ενημερωμένο.
  Όσο για το κομμάτι από Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο, κατάλαβα αργότερα τι παίζει. Είχα την εντύπωση ότι άνηκε σε Προαστιακό και Μετρό, αλλά τελικά φαίνεται ότι το μετρό απλά “φιλοξενείται” στο συγκεκριμένο κομμάτι. Όταν απεργούν οι ΟΣΕδες, δεν υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθεί από τους υπαλλήλους του Μετρό…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s