Περί του ΚΤΕΟ (μέρος 2ο)


Πέρασαν κιόλας 2 χρόνια από την τελευταία φορά που το πολυταξιδεμένο Cinquecento μου πέρασε από ΚΤΕΟ.  Το αυτοκίνητο κάνει πλέον ελάχιστα χιλιόμετρα το χρόνο, αφού αποφάσισα να μετακινούμαι σχεδόν αποκλειστικά με τα ΜΜΜ. Δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση εμφανισιακά, αλλά τα service του εξακολουθούν να γίνονται με σχολαστική ακρίβεια.

Αυτή τη φορά, λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και λόγω της μικρής διαφοράς χρημάτων σε σχέση με το δημόσιο, αποφάσισα να κάνω τον έλεγχο σε ένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ. Το αρχικό πλάνο ήταν να κατέβω στο Πανεπιστήμιο με το αυτοκίνητο και να το περάσω από έλεγχο στην Auteco που βρίσκεται εκεί κοντά. Από τη μία όμως τα πολλά χιλιόμετρα από το σπίτι (περίπου 35 χλμ το πήγαινε και άλλα τόσα η επιστροφή!) και η κουραστική διαδρομή-ταξίδι (πάνω-κάτω 1 ώρα στο τιμόνι) με έκαναν να ψάξω κάτι πιο κοντινό.

Κατέληξα στο Auto Check, το οποίο βρίσκεται στον Καρελλά(περιοχή ανάμεσα στο Κορωπί και την Παιανία), συνεπώς πολύ κοντά στο σπίτι μου. Έκανα μια προσπάθεια να βρω την ιστοσελίδα του συγκεκριμένου ΙΚΤΕΟ αλλά από ότι έμαθα αργότερα, η ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή. Έκλεισα τηλεφωνικά ραντεβού για το Σάββατο το πρωί και επιβεβαίωσα ότι έχω τρίγωνο, λειτουργικό (και μη ληγμένο) πυροσβεστήρα και πλήρες φαρμακείο.

Map picture

Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη, τόσο από τους τεχνικούς όσο και από την κοπέλα στην υποδοχή, η οποία ζήτησε μόνο την ταυτότητά μου & τη άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για να κρατήσει φωτοαντίγραφα. Ο έλεγχος ήταν σχολαστικός και κράτησε περίπου 20 λεπτά, τα οποία πέρασα χαζεύοντας το αυτοκίνητό μου μέσα από το ολοκαίνουριο σαλόνι της υποδοχής πελατών. Υπήρχε διαθέσιμος ζεστός καφές για τους πελάτες, τηλεόραση με ειδήσεις, εφημερίδες καθώς και αυτόματα μηχανήματα με αναψυκτικά και snacks. Η ώρα πέρασε πολύ γρήγορα, ο έλεγχος δεν έδειξε τίποτα το ανησυχητικό και την ώρα της πληρωμής με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη: Το Auto Check ήταν το φθηνότερο ΚΤΕΟ της αγοράς, με τον έλεγχο να στοιχίζει €45 και την κάρτα καυσαερίων €10! Σε σχέση με τον ανταγωνισμό εξοικονόμησα περίπου €10, χωρίς να ταλαιπωρηθώ καθόλου! Από ότι πληροφορήθηκα, ο επανέλεγχος (εφόσον χρειαστεί) γίνεται δωρεάν μέσα στο προβλεπόμενο από το νόμο διάστημα.

Συμπέρασμα: Η διαφορά στην τιμή σε σχέση με το δημόσιο ΚΤΕΟ ήταν ελάχιστη, η διαδικασία πολύ απλούστερη (καμία σχέση με το μπάχαλο της προμήθειας παραβόλων & τις ατελείωτες ουρές ανθρώπων και αυτοκινήτων σε γκισέδες και γραμμές ελέγχου) και ο χρόνος που χρειάστηκε πολύ λιγότερος. Συστήνω το συγκεκριμένο ΚΤΕΟ ανεπιφύλακτα!

Κατάλογος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ (Υπ. Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων)

Κατάλογος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ με χρήσιμες πληροφορίες αλλά μάλλον μη ενημερωμένος πρόσφατα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s