33 χιλιόμετρα


Τον τελευταίο καιρό είμαι πνιγμένος: Πολύ δουλειά στο γραφείο, δουλειές στο σπίτι, επισκέψεις και υποχρεώσεις, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς! Έχω τόσο λίγο ελεύθερο χρόνο και τόσα πολλά που θέλω να κάνω που μερικές φορές πραγματικά απελπίζομαι…Σήμερα είχα μια δουλειά στο πατρικό μου και βρέθηκα στις 19.20 στην Κατεχάκη. Από το μυαλό μου πέρασαν τα εξής, με τυχαία σειρά:

  • Η συνάντηση για το καθιερωμένο Halbike ήταν στις 20.00 στο σταθμό Πεντέλης.
  • Το γόνατό μου είχε σταματήσει να πονά με το πετάλι
  • Είχα να κάνω μια επίσκεψη και μερικά τηλέφωνα σε εορτάζουσες Κατερίνες
  • Δεν ήμουν προετοιμασμένος για το Halbike
  • Τις προηγούμενες ημέρες είχα πήξει και ήθελα να ξεδώσω
  • Στο τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρώσω το ΤΕΒΕ (άσχετο – απλά πέρασε από το μυαλό μου!)

Τα πράγματα ήταν απλά και είχα δύο επιλογές: Η θα έπαιρνα το μετρό από Κατεχάκη για Πλακεντίας και μετά ποδήλατο ως το σταθμό Πεντέλης, ή θα ξεκινούσα με το ποδήλατο από Κατεχάκη για Πεντέλης. Διάλεξα το 2ο και ξεκίνησα αμέσως για να μην χάσω χρόνο!

Πέρασα το Ψυχικό από στενά χωρίς πολύ κίνηση και βγήκα στην παλιά Πλατεία Κένεντυ. Από εκεί σχεδόν παράλληλα με την Πεντέλης, όπου με λίγη τύχη (ψιλοχάθηκα πάλι!) κατάφερα και συνάντησα τα παιδιά στο σταθμό! Η διαδρομή που έκανα ήταν χονδρικά 9 χλμ σε περίπου 35 λεπτά.

Είναι πραγματικά όμορφο αίσθημα να ξέρεις ότι κάποιοι θα είναι εκεί που περιμένεις να είναι, χωρίς να τους έχεις καν ενημερώσει. Ότι μπορείς να βασιστείς σε ανθρώπους που καλά-καλά δεν γνωρίζεις.Έτσι βρήκα πάλι τους γνωστούς-άγνωστους Βόρειους Ποδηλάτες, γνώρισα παιδιά που δεν είχα ξαναδεί και το κυριότερο? Έλιωσα πάλι το ποδήλατο μετά από πολλές μέρες! Η διαδρομή ήταν σχετικά εύκολη και όμορφη, γύρω από την Αγ. Παρασκευή, από κεντρικούς και δρομάκια. Ευχάριστη έκπληξη ο podilatis mesogeiwn (Σταμάτης, αν θυμάμαι καλά), που μας πέτυχε τυχαία στη διαδρομή και μας έκανε παρέα μέχρι το Σταυρό. Μετά συνέχισε ως το Μαρκόπουλο με το ποδήλατο! Αυτό θέλει κότσια, σε ένα δρόμο όπως η Λαυρίου το βράδυ, όπου κάθε παλαβός δοκιμάζει τα όρια του αυτοκινήτου του…

Συνολικά σήμερα έγραψα περίπου 33 χλμ (14 το Halbike, 9 η διαδρομή Κατεχάκη-Πεντέλης και 10 τα καθημερινά από το σπίτι στο γραφείο). Είχα καιρό να κάνω τέτοια διαδρομή και πραγματικά ξέδωσα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s