Το πρώτο μου Freeday


Είχα ακούσει πολλά σχετικά με το Freeday, είχα δει διάφορα σκηνικά σε φωτογραφίες και πραγματικά ανυπομονούσα να συμμετέχω κι εγώ σε κάτι τέτοιο! Τελικά φαίνεται πως έφτασε η στιγμή: Γύρισα το απόγευμα στο σπίτι, έφτιαξα ένα packing list για να μην ξεχάσω τίποτα και άρχισα να ετοιμάζομαι. Το σακίδιο γέμισε με μπουκάλια νερό, θερμός με καφέ (είχα ξυπνήσει από τις 07.00 και δεν είχα πιεί ούτε μια γουλιά καφέ μέχρι το βράδυ), σαντουιτσάκια αλλά φυσικά και μια σαμπέλα, το ανακλαστικό γιλέκο, ένα κατσαβίδι για μικρομαστορέματα, γάντια, ένα δεύτερο t-shirt κλπ. Φόρτωσα το σακίδιο και το ποδήλατο στο αυτοκίνητο (δεν θα προλάβαινα συγκοινωνία στην επιστροφή…) και ξεκίνησα κατά τις 19.15.

Το ραντεβού ήταν για τις 20.15 στον σταθμό προαστιακού Πεντέλης, αλλά λόγω της φωτογράφησης τα παιδιά είχαν ξεκινήσει νωρίτερα. Τελικά βρεθήκαμε μόλις 2 άτομα να κατεβαίνουμε ποδηλατικώς προς το Θησείο! Η διαδρομή ήταν ένα μείγμα της διαδρομής των Βορείων Ποδηλατών και δικών μας αυτοσχεδιασμών και είχε πολύ πλάκα. Από τον σταθμό βγήκαμε στον ποδηλατόδρομο της περιοχής, Παπανικολή, μετά μέσα από στενά του Ν. Ψυχικού στην Αγ. Σοφία, Σεβαστουπόλεως, Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου (ιδανική για ποδήλατο στη δεξιά λωρίδα), Βασ. Σοφίας, Ζάππειο και τελικά Πλάκα-Θησείο! Μια διαδρομή που ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι μπορεί να γίνει με ποδήλατο. Συνολικά μας πήρε περίπου 1 ώρα, μαζί με (επεισοδιακή) στάση για να φουσκώσουμε τα λάστιχα.

Στην πλατεία Ασωμάτων είχε ήδη μαζευτεί πολύς κόσμος με ποδήλατα διαφόρων ειδών και για μια ακόμη φορά τα αναδιπλούμενα έδωσαν βροντερό παρόν! Δεν μπορώ να υπολογίσω πόσοι ήμασταν αλλά πιστεύω πως περνούσαμε τους 200. Βρήκα τα παιδιά από το Halbike της Τετάρτης (Ιωάννα, Θέμης, Σωτήρης, Πάνος, Βαγγέλης) και άλλους που δεν ήξερα. Ξεκινήσαμε κατά τις 22.00 από εκεί με προορισμό….τον Γέρακα!!!

Η διαδρομή ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και σχετικά εύκολη: Θησείο-Ομόνοια, 3ης Σεπτεμβρίου, Πατησίων, Ηρακλείου και μετά Χαλάνδρι-Αγ. Παρασκευή, όπου κάναμε και μια μικρή στάση. Είναι πολύ όμορφο να κάνεις ποδήλατο μαζί με τόσους άλλους, γιατί νοιώθεις (και είσαι) ασφαλής, μιλάς με φίλους αλλά και άγνωστους και τελικά καταπίνεις τα χιλιόμετρα χωρίς να το καταλάβεις! Κατά κύριο λόγω καταλαμβάναμε τη δεξιά λωρίδα ώστε να μη δημιουργούμε πρόβλημα στην κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων, ενώ στα φανάρια και τις διασταυρώσεις πάντα υπήρχαν κάποιοι ποδηλάτες που έκοβαν την κίνηση, έτσι ώστε να κινηθούμε με ασφάλεια. Οι περισσότεροι οδηγοί έδειχναν κατανόηση και δεν είχαμε προβλήματα. Επίσης, μια φορά που σταμάτησα στην άκρη του δρόμου (για να βγάλω το μπουφάν – είχα σκάσει και έμεινα με το κοντομάνικο!), τουλάχιστον 3-4 άτομα με ρώτησαν αν έχω πρόβλημα ώστε να σταματήσουν για να βοηθήσουν…απίθανο!!

Στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής είχαμε την ευκαιρία να δροσιστούμε, να τσιμπήσουμε και να τα πούμε με τους υπόλοιπους της παρέας αλλά κυρίως να ξεμουδιάσουμε! Είναι απίστευτα κουραστική η σέλα μερικές φορές, κάνει τον καβάλο να μουδιάζει και την περιοχή γύρω να παίρνει φωτιά!!

IMAG0076 IMAG0077

Συνεχίσαμε μέσα από δρόμους χωρίς κίνηση προς Γέρακα, όπου κάναμε μια ακόμη στάση. Εκεί έγινε το μεγάλο φαγοπότι, με σουβλάκια, μπύρες κλπ στην τεράστια πλατεία. Εκεί είχα και την χαρά να τα πω με διάφορους και ειδικά με τον Πίνδαρο, που μου έδωσε πολλές συμβουλές (και μια βόλτα με το δικό του Dahon με τα Big Apple λάστιχα – σκέτα αμορτισέρ!). Μου έδωσε ιδέες για βελτίωση του ποδηλάτου, τις οποίες σκοπεύω στο μέλλον να εφαρμόσω 😉

Η βόλτα συνεχίστηκε προς Μελίσσια αλλά ήταν περασμένες 02.00 κι εγώ είχα ήδη κουραστεί (ειδικά από τη σέλα) και από το πρωινό ξύπνημα, οπότε άφησα τα παιδιά κοντά στον Προαστιακό της Πεντέλης, φόρτωσα το Boardwalk στο αυτοκίνητο και πήρα το δρόμο για το σπίτι. Η εμπειρία ήταν φανταστική, τα χιλιόμετρα αρκετά, η οργάνωση για μια ακόμη φορά άψογη και ήδη περιμένω το επόμενο Freeday!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s