Το πρώτο μου CMR


Σήμερα ήταν η πρώτη Δευτέρα του μήνα, συνεπώς έπαιζε το καθιερωμένο CMR. Ήθελα πολύ να συμμετέχω, και θα ήταν η πρώτη φορά που θα συμμετείχα. Θα ήταν και η πρώτη μου ποδηλατοβόλτα με άλλους. Την προηγούμενη φορά καθυστέρησα στη διαδρομή για Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να μην προλάβω τα παιδιά και να γυρίσω σπίτι με μια πικρή γεύση…

Κατάφερα και έφυγα νωρίτερα από τη δουλειά και πήρα το μετρό καρφί για Σύνταγμα, ώστε να είμαι νωρίτερα εκεί. Το ραντεβού ήταν στις 18.00, εγώ έφτασα από τις 17.45 αλλά δεν βρήκα κανέναν στο πλατύσκαλο απέναντι από τη Βουλή…παραξενεύτηκα αλλά είδα κάτι ποδήλατα να βολτάρουν στο βάθος της πλατείας, κοντά στην Ερμού! Σύντομα βρισκόμουν μαζί με καμιά 10αριά ποδηλάτες που βόλταραν και έπιαναν κουβέντα σε πηγαδάκια, σαν ένα μεγάλο πάρτυ!

Όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος γινόταν περισσότερος και η διάθεση έφτιαχνε. Ποδήλατα κάθε είδους και μάλιστα αρκετά Dahon: Μέτρησα 2-3 Boardwalk, 2-3 Speed (κόκκινα), μερικά Vitesse, όλα τα καλά!! Επίσης υπήρχαν και μερικά ακόμα αναδιπλούμενα (μεταξύ των οποίων και ένα DTM). Τελικά, και αφού η ώρα είχε φτάσει περίπου 19.00 ξεκινήσαμε από Σύνταγμα, κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου. Χωρίς να το καταλάβω βγήκαμε Λιοσίων και μετά πλατεία Αττικής. Σε κάθε φανάρι υπήρχαν ποδηλάτες που έκλειναν την κίνηση για τη δική μας ασφάλεια, με μια μικρή ταλαιπωρία των φίλων οδηγών. Ακόμα κι εγώ, παρότι νέος, βοήθησα στο κλείσιμο της κίνησης μαζί με άλλα παιδιά. Κόψαμε κάθετα τον Κηφισό, βγήκαμε Περιστέρι, Μπουρνάζι, Λόφο Αξιωματικών στο Χαϊδάρι, μια τρελλή διαδρομή γεμάτη κέφι και φωνές!

Στο δρόμο ένοιωσα ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο και η ώρα περνούσε, οπότε αναγκάστηκα να αφήσω τα παιδιά στη γέφυρα της Λένορμαν, όπου εγώ επέστρεψα στον Κεραμεικό μέσω Κωνσταντινουπόλεως για να πάρω το μετρό. Καθώς περίμενα το συρμό σκέφτηκα το πόσο όμορφα ήταν να ποδηλατείς στην πόλη χωρίς τον φόβο ότι θα κινδυνεύσεις από αυτοκίνητα και μηχανές, πόσο όμορφη φαινόταν η πόλη όταν την βολτάρεις με το ποδήλατο!

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που βοηθάνε στη σωστή οργάνωση του CMR γιατί πραγματικά περάσαμε υπέροχα! Ήδη περιμένω την πρώτη Δευτέρα του Δεκέμβρη για να τα ξαναπούμε στους δρόμους της Αθήνας, και στο μεταξύ ελπίζω να συναντήσω τα παιδιά του Halbike την Τετάρτη! 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s