Σάββατο πρωί


Ησυχία σήμερα, ευκαιρία για δουλειές στο σπίτι, κάποιες εξωτερικές δουλειές, χαζαμάρες που λέει και ο Λαζόπουλος! Παρά την ψύχρα, οι εξωτερικές δουλειές έγιναν με το ποδήλατο και ένα ελαφρύ αντιανεμικό μπουφάν. Είχα πάρει μαζί μου και το πέταλο, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να κλειδώσω πουθενά το ποδήλατο…αυτά είναι τα καλά των προαστείων!

Αφού τελείωσα με τις δουλειές, βρήκα την ευκαιρία να φουσκώσω τα λάστιχα στο βενζινάδικο (όλο χάνουν τα άτιμα) και να κάνω μια βόλτα μέχρι το μετρό. Το μπουφανάκι βγήκε πριν καν ξεκινήσω τη βόλτα, λόγω υπερθέρμανσης, αλλά ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που μου έφερε δάκρυα στα μάτια! Η αντίσταση του αέρα με δυσκόλεψε και κουράστηκα σχετικά γρήγορα αλλά συνέχισα την πορεία μου κανονικά.

Ήταν η ευκαιρία να δοκιμάσω και μια εναλλακτική διαδρομή προς το μετρό, με λιγότερη κίνηση αλλά χωρίς φωτισμό άρα ακατάλληλη για την επιστροφή το βράδυ. Η άσφαλτος δεν είναι τόσο κάλη όσο του κεντρικού αλλά η μειωμένη κίνηση αντισταθμίζει αυτό το μειονέκτημα. Με την πρώτη ευκαιρία θέλω να δοκιμάσω μια διαδρομή προς Παιανία, αλλά θα προτιμούσα να έχω παρέα σε περίπτωση που τύχει κάτι στο δρόμο (Σταύρο ακούς??).

Στην επιστροφή ασχολήθηκα λίγο και με το ποδήλατο, αφού ο καθρέπτης και η βάση του φακού είχαν χαλαρώσει και ήθελαν σφίξιμο. Επιπλέον, για κάποιο λόγο άναβαν μόνο τα μισά περίπου από τα 21 leds του φακού, αλλά με λίγο κατσαβίδωμα και τύχη επισκευάστηκε και αυτό. Αποφάσισα να βγάλω και την βάση του κοντέρ από το τιμόνι, αφού δεν αξιώθηκα τόσο καιρό να δω εάν το κοντέρ όντως έχει χαλάσει ή απλά άδειασε η μπαταρία. Θα πρέπει να το δω και αυτό μέσα στην εβδομάδα γιατί θα μου άρεσε να ξέρω ανά πάσα στιγμή πόσα χλμ έχω καλύψει με το ποδήλατο ή πόσο μεγάλη είναι κάποια διαδρομή.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s