Περί των καλωδίων SCART


Τις προάλλες βρισκόμουν στο πατρικό μου και προσπάθησα να συνδέσω την καινούρια μας τηλεόραση με το DVD που είχαμε, μέσω καλωδίου SCART (καινούριο και αυτό). Ενώ το ένα άκρο του καλωδίου μπήκε στην τηλεόραση (έστω και με λίγη προσπάθεια), το άλλο άκρο αρνούνταν πεισματικά να μπει στην αντίστοιχη υποδοχή του DVD…με τα πολλά, κατάφερα και πίεσα τόσο το καλώδιο που στράβωσαν μερικά από τα pins!  Αναγκάστηκα να ξεβιδώσω την πλαστική υποδοχή, να ανοίξω το πλαστικό περίβλημα και να φτάσω στα pins για να τα ισιώσω με μια λαβίδα. Τελικά κατάφερα και συνέδεσα και το DVD.

Scart cable

Εχθές έπαθα τα ίδια και στο σπίτι μου:  Ενώ το ένα άκρο του καλωδίου (SCART – άλλη μάρκα, ολοκαίνουριο) μπήκε σχετικά εύκολα στην υποδοχή της τηλεόρασης, το άλλο δεν έμπαινε με τίποτα στην υποδοχή του DVD! Άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα των SCART με τις νέες συσκευές αλλά τίποτα…τα pins ήταν όλα μια χαρά αλλά το καλώδιο έβρισκε κόντρα στο ίδιο σημείο πάντα. Αποφάσισα να κάνω την ίδια δοκιμασμένη πατέντα: Ξεβίδωμα της πλαστικής βίδας, άνοιγμα του πλαστικού περιβλήματος και λασκάρισμα του μεταλλικού και voila: Μπήκε μια χαρά στη θέση του! Ακολούθησε κλείσιμο των περιβλημάτων και βίδωμα της πλαστικής βίδας, οπότε πλέον παίζει μια χαρά!

Η απορία μου έμεινε πάντως: Για ποιό λόγο χρειάζεται πατέντα και “χέρι” για να δουλέψει κάτι τόσο απλό όσο ένα SCART καλώδιο? Γιατί δεν δουλεύει όπως βγαίνει από το σακουλάκι του? Έπεσα σε ελαττωματικά κομμάτια και τις δύο φορές??

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s