Περί της σταθερής τηλεφωνίας


Στο καινούριο σπίτι αποφασίσαμε να βάλουμε Forthnet ADSL Economy. Γενικά κατευθυνθήκαμε προς double play χωρίς “δωρεάν” χρόνο ομιλίας: Και οι δυό μας λείπουμε σχεδόν όλη τη μέρα και οι περισσότερες κλήσεις πλέον γίνονται από τα κινητά μας, αφού είμαστε εκτός σπιτιού. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να προπληρώνεις χρόνο ομιλίας που όχι μόνο δεν πρόκειται να καταναλώσεις αλλά ούτε και να εκμεταλλευτείς παρά στο ελάχιστο… 

Οι απαιτήσεις μας ήταν μάλλον ελάχιστες: Θέλαμε τις βασικές υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας (π.χ. δωρεάν αναγνώριση κλήσεων), δεν θέλαμε voip σε καμία περίπτωση (οι διακοπές ρεύματος στην περιοχή είναι πιο συχνές και από τις εμφανίσεις του Χατζηγάκη στην τηλεόραση τις τελευταίες ημέρες!) και απλά σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο για emails και surfing, χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι πολύ υψηλές ταχύτητες (τις οποίες σχεδόν κανένας δεν πιάνει στην πραγματικότητα).Η Forthnet δεν ήταν η φθηνότερη ούτε και η πρώτη μας επιλογή αρχικά, καθώς η Tellas ήταν ένας δυνατός παίκτης και η HOL σαφώς φθηνότερη. Η πρώτη όμως δεν έδινε δωρεάν ασύρματο εξοπλισμό και οι χρήστες μιλούσαν για χείριστη τεχνική εξυπηρέτηση ενώ η HOL παρότι ήταν η φθηνότερη εκείνη την εποχή και παρείχε και ασύρματο εξοπλισμό είχε το ανόητο όριο των 6 Mbps που φαντάζομαι θα αποθάρρυνε πολλούς υποψήφιους συνδρομητές… τα κυριότερα όπλα της Forthnet ήταν η σχετικά καλή εξυπηρέτηση πελατών (με βάση όσα είχα διαβάσει σε fora), ο ασύρματος εξοπλισμός (Thomson wireless router), το ανεπτυγμένο και αναπτυσσόμενο δίκτυο (καλές υποδομές) και φυσικά τα καλά λόγια των ευχαριστημένων κατόχων Forthnet στην πολυκατοικία.

Κάναμε το συμβόλαιο με τη Forthnet στις 30/12, μαζί με πολλούς άλλους που επέλεξαν τη Forthnet. Ο υπεύθυνος του Forthnet shop μας μίλησε για περίπου 2 μήνες αναμονή μέχρι να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία! Ευτυχώς επάνω στον μήνα μας επισκεύθηκε ο τεχνικός και όλα λειτούργησαν άψογα από την πρώτη στιγμή: Τηλεφωνία με καθαρό ήχο και ίντερνετ με το router κλειδωμένο στα 16 Mbps, χωρίς διακοπές. Σερφάρω με το laptop ή το PDA όπου και να βρίσκομαι στο σπίτι, γρήγορα και απλά.

Ελπίζω όλα να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά και να συνεχίσουμε να υμνούμε την Forthnet!  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s