ΟΑΕΔ: Ένα (ακόμη) εργαλείο στην αναζήτηση εργασίας!


Οκ, το παραδέχομαι, έσφαλα: Τόσο καιρό άνεργος και νόμιζα ότι ο ρόλος του ΟΑΕΔ περιοριζόταν στην καταμέτρηση των ανέργων (μέσω της κάρτας ανεργίας, στην οποία δεν είχα βρει άλλη χρησιμότητα), στην εξασφάλιση μορίων για διαγωνισμούς του δημοσίου μέσω της πιστοποιημένης (από τον ΟΑΕΔ) ανεργίας και στην καλύτερη περίπτωση στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας, καθώς και άλλων επιδομάτων…

Πολύ πρόσφατα διαπίστωσα ότι ο ΟΑΕΔ είναι μια πραγματική μηχανή αναζήτησης εργασίας, ακόμη και για πτυχιούχους! Συγκεκριμένα, μέσω της σελίδας Αναζήτηση θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ μπορεί κάποιος να αναζητήσει θέση απασχόλησης επάνω στο αντικείμενό του. Εναλλακτικά, οι θέσεις αυτές μπορούν να βρεθούν ταξινομημένες ανά ειδικότητα και ανά υποκατάστημα του ΟΑΕΔ σε ένθετα εφημερίδων σχετικά με την αναζήτηση εργασίας, καθώς και στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ.

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης δίνουν λίγες πληροφορίες για την θέση καθώς και πληροφορίες επικοινωνίας με το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στο οποίο υπάρχει η θέση και από το οποίο θα πάρετε τόσο περισσότερες πληροφορίες για την θέση όσο και το συστατικό σημείωμα (που συμπληρώνεται από την εταιρεία η οποία ενδιαφέρεται να σας προσλάβει).

Στη συνέχεια ο υποψήφιος έρχεται σε επικοινωνία με την εταιρεία και κανονίζει συνάντηση, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, και αν όλα πάνε καλά να οδηγηθεί σε συμφωνία με την εταιρεία.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπαλλήλους στα υποκαταστήματα ΟΑΕΔ Παλλήνης και Αμαρουσίου (που επισκέφθηκα σήμερα) καθώς και των Αμπελοκήπων (που επισκέπτομαι συχνά!), για την ευγένεια, την προθυμία τους να βοηθήσουν και το χαμόγελό τους με το οποίο σε υποδέχονται και σε αποχαιρετούν! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s