Μια βόλτα στο ΙΚΕΑ


Εδώ και καιρό έψαχνα μια καρέκλα γραφείου. Η παλιά είχε “λυώσει” από την καθημερινή χρήση (πολλές ώρες μπροστά στο PC βλέπετε…) και ήρθε ο καιρός να αντικατασταθεί. Μετά από μια σύντομη έρευνα αγοράς κατέληξα σε μια όμορφη αλλά σχετικά ογκώδη από το ΙΚΕΑ. Θα ήταν και μια ευκαιρία να χαζολογήσω λίγο στους τεράστιους χώρους του ΙΚΕΑ, που δεν είχα επισκευθεί ποτέ πριν.

Έφτασα λοιπόν στο Αεροδρόμιο και βρήκα πολύ εύκολα το ΙΚΕΑ, απλά ακολουθώντας τις πινακίδες. Είχα την ατυχία όμως να είναι Τρίτη απόγευμα και οι θέσεις στάθμευσης, παρότι εκατοντάδες, δεν ήταν αρκετές για όλους μας. Ο επιμένων νικά όμως και σύντομα πάρκαρα και βρέθηκα μέσα στο σουηδικό καταναλωτικό ναό.

Ο κόσμος πάρα πολύς, με δυσκολία μπορούσες να περάσεις από τους στενούς διαδρόμους του καταστήματος: Ζευγαράκια που έκαναν βόλτα, ηλικιωμένοι που δεν ήξεραν καν που βρισκόντουσαν, παιδάκια που πετούσαν πράγματα το ένα στο άλλο, μαμάδες με καροτσάκια και σακούλες έκαναν τη βόλτα μέσα στο κατάστημα να μοιάζει με επιτάφιο κεντρικού ναού (σε αργή κίνηση όμως!!). Η λύση ήταν μία: Αδιαφορούμε και κάνουμε και εμείς βόλτα!

Οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν πολύ καλές: Γενικά υπήρχε μια οργάνωση σε πολλά πράγματα, από τα stands με τα αμέτρητα μολυβάκια, τα φυλλάδια (με τον χάρτη και τον χώρο για τις σημειώσεις μας) και τις χάρτινες μετροταινίες μέχρι το προσωπικό που υπήρχε παντού. Εκατοντάδες είδη απλωμένα, σε φυσικές θέσεις (πχ βιβλιοθήκες με βιβλία και διακοσμητικά στα ράφια, γραφεία φορτωμένα με Η.Υ., τηλέφωνα και είδη γραφείου κλπ). Αυτό σε βοηθά να διαμορφώσεις μια άποψη για το πώς θα φαίνονται τα αντικείμενα και στο δικό σου χώρο.

Επίσης μου άρεσαν πολύ τα μίνι-σπιτάκια 35-45 m² , που αποτελούνται από όλα τα δωμάτια επιπλωμένα. Είναι απίστευτο το πόσο πολλά πράγματα μπορούν να χωρέσουν σε τόσο λίγο χώρο, αν υπάρχει η σωστή οργάνωση βέβαια!

Γενικά όλα είναι τόσο όμορφα διευθετημένα που σε προκαλούν να τα αγοράσεις! Ο καλός αγοραστής όμως ξέρει από πριν τι θα αγοράσει και δεν παρασύρεται. Έτσι βρήκα την καρέκλα που ήθελα και κατέβηκα στο ισόγειο. Άλλη δαιδαλώδης διαδρομή εκεί, ευτυχώς με λιγότερο κόσμο. Φτάνοντας στο σημείο με τα ράφια (όπου βρίσκονται τα έπιπλα πακεταρισμένα) βλέπεις να έρχονται τα καροτσάκια μεταφοράς στα χέρια σου, μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας! Πραγματικά έξυπνη ιδέα. Βρήκα εύκολα αυτό που ήθελα, το φόρτωσα, πέρασα από τα ταμεία και πέρασα στον χώρο φόρτωσης. Άλλη έξυπνη ιδέα: Αφήνεις το καρότσι στους φύλακες, φέρνεις το αυτοκίνητό σου ακριβώς μπροστά από την είσοδο και φορτώνεις αυτά που θες χωρίς να απομακρύνεις το καρότσι από το χώρο του καταστήματος και χωρίς να ταλαιπωρείσαι. Φυσικά υπήρχαν και αρκετοί ελληνάρες (με μικρό ε) που είχαν καταφέρει να παρκάρουν σε εκείνο το σημείο, αφήνοντας λιγότερο χώρο για τους υπόλοιπους που ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους… 😦

Τελικά, παρά την πολυκοσμία (την Τρίτη σεβίρουν δωρεάν καφέ και γίνεται πανικός στην καφετέρια-τεκέ!) έφυγα με θετικές εντυπώσεις από το ΙΚΕΑ. Πάρκαρα σχετικά εύκολα, βρήκα αυτό που ήθελα σε λογική τιμή, χάζεψα και δοκίμασα πολλά πράγματα που ίσως αγοράσω στο μέλλον και έμεινα εντυπωσιασμένος από την οργάνωση του καταστήματος.

Απλά αν έχετε την δυνατότητα να πάτε πρωινές ώρες φαντάζομαι ότι θα είναι καλύτερα αφού (λογικά) θα έχει λιγότερο κόσμο και θα έχετε περισσότερο χώρο να κινηθείτε!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s